5 Eylül 2011 Pazartesi

Kayıp iPhone 5 skandalı: Apple yetkilileri prototipi bulmak için polis kılığına girdiler.


Temmuz ayı sonlarında 6 Apple çalışanının kayıp bir iPhone 5 prototipini bulmak için San Francisco polisi kılığına girip cihazın GPS sinyallerini takip ederek Sergio Calderon adlı 22 yaşında bir gencin evine girdikleri söylenmişti. Bölge polisi bu bilgiyi doğruladı.
Calderon bahsi geçen kişilerin o sırada -telefonun sahibi olduğunu düşündüğü- biriyle telefonda görüşüyor olduklarını, ve bu kişinin kendisini dava etmek niyetinde olmadığını, hatta telefonu geri verirse kendisine 300 dolar ödeneceğini söylediklerini belirtiyor.
Olayla ilgili herhangi bir soruşturma olmadığını söyleyen polis ise “Eğer bu kişiler Calderon’a San Francisco polisinden olduklarını söylüyorlarsa bu ciddi bir durum… Apple’ın bizim bilmediğimiz gizli bir polis gücü mü varmış? İşte bu korkutucu” yorumunda bulunuyor.
Yine söylenenlere göre bu 6 kişi Calderon’a telefonla ilgili bir bilgiye ulaşırsa araması için bir telefon numarası vermişler. Numarayı arayan SF Weekly (yerel haberlere yer veren bir web sitesi) yetkilileri, telefona (daha önce San Jose polis şubesinde çalışmış olan) bir Apple yetkilisinin çıktığını belirtiyorlar.
Ancak dünkü gelişmelere göre polis, bu olayda Apple ile birlikte çalışmış olduklarını, 6 Apple görevlisinin Calderon’un evine girip bilgisayarını, eşyaların, arabasını darmadağın ederken kendilerinin içeri girmeyip dışarıda beklediklerini, bu yüzden Calderon’un kendilerini görmemiş olabileceğini söyledi. Polis ayrıca Calderon tarafından bir talep olmadıkça herhangi bir soruşturma açılmayacağını da belirtti.
Belki de Apple’ın gizli polis gücünden daha etkili bir birimi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder