5 Eylül 2011 Pazartesi

HTC'nin piyasa değeri Nokia'yı geçti



Çok değil bundan sadece 5 sene önce rakipleri ile karşılaştırdığımız vakit son derece averaj olarak nitelendirebileceğimiz HTC bugün artık kelimenin tam anlamıyla bir dev. Hatta öyle bir dev ki, Nokia'yı bile geride bırakmayı başardı.

user posted image

Yayınlanan rapora göre HTC'nin piyasa değeri an itibarı ile 33.8 milyar dolar olarak belirtiliyor. Ve bu kendisini 32.84 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Nokia'nın ve 28.5 milyarlık değeri ile Blackberry ile tanıdığımız Kanada merkezli RIM'in dahi önüne taşıyor.

Goldman Sachs analizcisi Robert Chen'e göre, HTC'nin başarısının gerisinde yatan ana sebep muazzam bir iş modellemesine sahip olmaları ve ekosistem stratejilerinin isabetliliği. Ki bu sayede önümüzdeki 3 ila 5 yıl boyunca, firmanın her yıl istikrarlı bir şekilde küresel bazda 200 milyon dolayında akıllı telefon ve 30 milyon dolayında da tablet satışı gerçekleştirmesini öngörüyor Chen. Ve en önemlisi HTC'nin hedef pazarlarında az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler de ciddi bir yer teşkil ediyor. Bildiğimiz gibi bu tür görece geri kalmış pazarlar da hakimiyet şimdiye değin neredeyse tamamıyla Nokia'nın -ve biraz da Samsung'un- elinde idi.

Detaylara buradan erişebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder