10 Eylül 2011 Cumartesi

İndirilen Android uygulamalarının sayısı iPhone’a fark atıyor


Android, Google’ın yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Ovum adlı araştırma şirketi, 2011 yılında indirilen Android uygulamalarının sayısı, yine bu yıl indirilen iPhone uygulamalarının sayısını geçecek. Eğer bu gerçekleşirse şeker hastası işletim sistemine ait uygulamalar 2010 yılına oranla %144 daha fazla indirilmiş olacak (Bu oran sayıya vurulduğunda 8 milyar uygulama yapar ki kaba bir hesapla dünyada her 4 dakikada bir kullanıcı uygulama indiriyor demektir).
Şirkete göre iPhone ve iPad uygulamaları da bu yıl içinde 6 milyar kez indirilecek; tabii bu rakam da ciddi bir artış gösteriyor.
Kullanıcının mobil uygulamalara olan ilgisi bu yıl da devam edecek. Uzun dönemde kazanç getirebilmesi için süreklilik şart. Bu yüzden geliştiriciler birbirini takip eden, sürümlere uyum sağlayan uygulamalar gerekiyor. Kullanıcıların kkafaları  bu konuda biraz karışık, çünkü bazı uygulamalar cihazlarında çalışmıyor, geliştiriciler sürekli kodları yeniliyor, vs.
iPhone cephesinde ise bu başarının (biraz haklı olarak) kaliteye değil sayıya bakılarak ölçüldüğü söyleniyor ama Android kullanıcıları hiçbir zaman iPhone’ları olmadığından şikayet etmiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder