5 Eylül 2011 Pazartesi

Gelecekten 22 laptop tasarımı!



Teknoloji dünyası her zaman heyecan verici ve tahmin edemediğimiz yeniliklerle karşımıza çıkıyor. 5 sene sonraki, 2 sene sonraki hatta önümüzdeki sene nelerle karşılacağımızı bilmek çok güç. 30 sene önce kimse, herkesin bir kişisel bilgisayara sahip olacağını sanırız tahmin etmiyordu.

Zaman içinde farklı boyutlarda binlerce laptop tasarımı ortaya çıktı, gelecekte bizi ne tür laptop'ların beklediği de merak konusu. Bu konuda size sunabileceğimiz en iyi şey ise 22 inanılmaz laptop ve netbook konsepti.

user posted image
Rolltop: Orkin Design'ın tam ekranlı dokunmatik laptop konsepti, taşımak istediğinizde bir gazete gibi bükülebiliyor.

user posted image
D-Roll: Digital roll veya D-Roll, inanılmaz ince bir ekrana ve klavyeye sahip. Bu sayede onu sararak taşımanız mümkün.

user posted image
Nokia Scroll OLED Laptop: Bir başka 'sarma' Laptop olan Nokia Scroll OLED'in inanılmaz renk kalitesi, görüş açısı, düşük güç tüketimi ve yüksek kontrast oranı onu film seyretmek için mükemmel bir cihaz haline getiriyor.

user posted image
Petill: İngiliz tasarımcı Alice Davies tarafından meydana getirilen laptop, açıldığında bir taç yaprağı şeklini alıyor. Şarj etmediğiniz zamanlar ekran sökülebiliyor ve cihaz bir tablet halini alabiliyor.

user posted image
Canvas: Kyle Cherry tarafından tasarlanan Canvas, Macbook Air'i utandıracak kadar iyi bir tasarıma sahip.

user posted image
Üç ekranlı laptop: Prime Kyle Cherry'nin bir başka inanılmaz tasarımı olan Prime, açılan ekranlara sahip. 13 inçlik ekrana sahip laptop, açılan ekranlarıyla beraber 26 inçlik bir laptop'a dönüşüyor.

user posted image
iWeb 2.0: Laptop'ların boyutlarının küçülmesiyle klavyeler de küçülüyor, bu da kablosuz bir klavye ihtiyacını artırıyor. Yang Yongchang'ın Web 2.0 konsepti bu problemi çözüyor. Cihaz üçe katlanabilen bir klavye ile geliyor.

user posted image
Compenion: Felix Schmidberger tarafından tasarlanan ve 2015'de çıkması planlanan OLED tablet, kaydıraklı dokunmatik ekrana sahip.

user posted image
Dell Froot: Dell'in Froot konseptinin bir PC mi yoksa laptop mu olduğunu söylemek zor. Monitörü ve klavyesi olmayan bilgisayar, bu eksik parçaları lazer teknolojisiyle tamamlıyor.

user posted image
Apple Brick: Apple'ın laptop-tablet-ekitap melezi konsepti, tamamen ekrandan oluşan ilk laptop olma umudunda.

user posted image
Çift ekranlı Moonlight: Teo Braun'un tasarımı olan Moonlight, iki kavisli ekrana sahip. Küçük olan ekran dokunmatik özelliğe sahip ve fare olarak çalışabiliyor. Küçük ekran üzerinde farklı bir işletim sistemi de çalıştırılabiliyor.

user posted image
Kavisli laptop: Arc Computer'ın konsepti kavisli bir yapıya sahip. Bununla ergonomik bir klavye meydana getirmek istenmiş.

user posted image
Güneş ışığıyla çalışan laptop: Nikola Knezevic tarafından tasararlanan bu laptop'un üst bölümünde bir güneş paneli bulunuyor. Laptop biraz garip görünse de çevreyi korumaya ve elektrik faturanızı düşürmeye yardımcı olabilir.

user posted image
Geri dönüşümlü kağıttan oluşan laptop: Je Sung Park'ın laptop konsepti kolaylıkla ayrılabilir farklı katmanlardan oluşuyor.

user posted image
Gelfrog laptop: Frog Design tarafından meydana getirilen bu laptop, öğrencilerin daha kolay ders çalışmasına yönelik tasarlanmış. Gelfrog bir mobil ayna, fotoğraf slayt göstericisi ve video projeksiyonu olarak çalışıyor.

user posted image
Saydam laptop: Ne işe yarayacağını bilmesek de bu laptop'un yüzde 38 şeffaf ekranı sayesinde arkasını görmek mümkün. Bu konsept CES 2010'da gösterilmişti.

user posted image
OLPC XO-3 Tablet: Çift modlu ekrana sahip tabletin fiyatı sadece 75 dolar olacak.

user posted image
Roteburu: Roteburu, PC ve laptop karışımı olan yenilikçi bir konsept. 22 inç LCD ekrana sahip cihaz, dokunmatik panel klavyeye sahip.

user posted image
Cario: Cario, arabayla sık sık yolculuk yapanlara göre tasarlanmış. Cihaz arabanın sistemine bağlandığında aracın ayarlarını değiştirmek için kolaylık sağlıyor.

user posted image
Float Away: Hwan Kim'in konsepti, tasarımında kullandığı kaldırma çubuğu sayesinde sıcaklığın havaya karışmasını ve laptop'unuzun tam hızda çalışırken bile serin kalmasını sağlıyor.

user posted image
Bayanlar için laptop konseptleri: Teknoloji meraklılarının genellikle erkekler olduğu düşünülse de bayanları bunun dışında bırakmak haksızlık olurdu. Nikita Buyanov'un laptop konseptleri, bayanların hoşlanacağı farklı renklerde geliyor.


CHIP Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder