7 Eylül 2011 Çarşamba

Dell ve Baidu, yeni bir tablet ortaklığı kurdu.


Kağıt üzerinde anlaşılıp pratikte varlık göstermeyen birleşmelerle dolu bilişim sektörüne, Çin’in internet devi Baidu ve Dell’in tablet ve akıllı telefon ortaklığı eklendi.
Aynı HP’nin TouchPad’i bırakması gibi, Dell de Streak ürünü ile mobil pazarda PC başarısı yakalamaya çalışmış, ancak Streak beklenen ilgiyi görmeyince Ağustos ortalarında  -yapmacık hüzünlü bir veda ile- “Hoşçakal Streak 5, seninle gezinti çok güzeldi” gibi bir duyuru yapmıştı.
Ancak Dell’in Streak 5′e vedası Çin’de bir anlam ifade etmiyor. Hatta Streak 5, ülkede Baidu markası ile gelecek ilk akıllı telefon/tablet olacak.
Yaz aylarında özellikle Çin için 10″ bir Streak ürünü çıkaran Dell, bu ürünü ABD ve Avrupa pazarlarına sürmedi. Şirket Dell Streak 7 tablet, Venue  (Android) ve Venue 7 (WinPhone7) akıllı telefonları ABD içinde satıyor olsa bu pazarda şu anda Çin’in nüfusuna bel bağlıyor.  Ülkede 906 milyonun üzerinde cep telefonu kullanıldığı söyleniyor (bu rakam ABD pazarının 3 katı kadar).
Bu arada Çin’in Google’ı diyebileceğimiz Baidu, donanım açısından biraz geride kalmış durumda (ülkede iPad ve iPhone cihazlar bir zenginlik sembolü olarak görüldüğü için gençler organlarını satarak Apple alma peşinde). Streak gücünü arkasına alan Baidu, cihazı -Google gibi- kendi işletim sistemi ile donatabilir, ya da Dell’in sağladığı sistemle birlikte sunabilir. Seçim ne olursa olsun Dell, Baidu’nun ülkedeki gücüne güveniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder