7 Eylül 2011 Çarşamba

Hitachi, ilk tek plakalı 1TB hard diskini çıkardı.


Hitachi, Seagate’in ardından kendi ilk tek plakalı modeleri 5K1000.B ve 7K1000.D sabit diskleri çıkardı.
7K1000.D Deskstar modeli, 7200 RPM hızında dönüyor. 5K1000.B Cinemastar modeli ise şirketin Coolspin teknolojisine sahip ve 5200RPM.
Her iki model de SATA 6GB/sn arayüzünü kullanıyor ve 32MB cache belleğe sahip. 7200RPM model 227MB/sn transfer hızı sunarken diğer modelde 180MB/sn değeri mevcut.
1TB sınırını aşan ilk şirket olan Hitachi, bunun ardından sessizliğe gömülmüş, meydanı Western Digital ve Seagate’e bırakmıştı. Ancak geçtiğimiz aylarda Western Digital, Hitachi’yi bu yıl içinde satın alacaklarını duyurmuştu.
Hitachi ürün pazarlama genel müdürü Brendan Collins, plaka yoğunluğu savaşlarının devam edeceğini, plaka başına 1TB gibi bir değerin, sektörde ihtiyaç duyulan birçok uygulama ve platform tarafından değerlendirilecek bir fırsat olduğunu vurguluyor.
Hitachi genellikle bir HDD içinde 5 plakalık bir tasarım kullanıyor, koymakta. Ancak bu kez 5TB kapasiteli bir model görmedik. Belki Hitachi temkinli gidiyor; belki daha az plaka daha az hareketli parça anlamına geldiği için düşük güç tüketimini -ve bozulan okuma kafası riskini- göz önünde bulunuduruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder