15 Eylül 2011 Perşembe

HTC Sensation XE geliyor.


HTC’nin yeni ürün gamında bir de Senation modelinin geliştirilmiş versiyonu HTC Sensation XE olacak.
Özellikle müzik tutkunları için tasarlanan model,  ses yetenekleri için Beats Audio’nun eli değmiş yazılım ve donanım geliştirmeleri içeriyor.
Sensation XE, çift çekirdekli 1.5GHz işlemci ve geliştirilmiş pil ömrüne sahip olacak.
Cihazın fiyatı henüz bilinmiyor ancak EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgelerinde bu ay içinde satılmaya başlayacak.

Toshiba klimayı kumandayla değil, sesle yönetin.


Toshiba, bu yıl ve önümüzdeki yıl çıkacak tam 13 klimaya ses denetimi ekledi.
Klimalar, kullanıcının verdiği komutları 26 kelimeye kadar algılayıp tepki verecek bir özelliğe sahip. Şirket cihazlara ayrıca yeni bir kompresör ve aspiratör sistemi ekledi. Cihazların elektrik tüketimi 45W civarında olacak.

Ballmer: “Windows Phone çok iyi satmıyor ama endişeye gerek yok.”


Microsoft CEO’su Steve Ballmer, dün finansal analistlerle yaptığı bir görüşmede dünya genelinde Windows Phone çalıştıran cihazların bekledikleri kadar rağbet görmediğini itiraf ederek “İlk yıl içinde beklediğim kadar satamadık” dedi.
Ballmer’ın planı ise basit: Windows Phone için kendini tamamen adamış Nokia gibi bir donanım desteğimiz var”.  Gerçekten de Nokia şimdiye dek Mango için neredeyse Microsoft’tan daha fazla ter döktü.

NASA dünyanın en büyük roketini yapmaya hazırlanıyor.


NASA bu hafta yaptığı açıklama ile dünyanın en büyük roketini yapmayı planladığını bildirdi.
SLS (Space Launch Sytem) adı verilen Roketin maliyet 1.8 milyar dolar olacak ve Space Shuttle mekiklerinin yerini alacak ve 97.5 metre yüksekliğinde bir fırlatma sistemi ile Saturn 5 roketlerinden bu yana kuruluşun yaptığı en güçlü uzay aracı olacak.
Yeni roket ile Ay’a, hatta Mars’a gitmeyi planlayan NASA, 2017 yılında sistemin ilk test uçuşunu gerçekleştirecek.  Roket, içinde Orion adlı çok işlevli mürettebat taşıtını, önemli kargoları ve bilimsel ekipmanları alabilecek bir hacme sahip. Aynı zamanda Uluslararası Uzay İstasyonu’na getir-götür yapacak.

NVIDIA GeForce v285.27 Beta


Yeni NVIDIA GeForce 285.27 beta sürücüleri yine performans iyileştirmeleri ile karşımızda.
Download 
GeForce GTX 580 Performance Improvements
Up to 5% in Call Of Duty: Black Ops
Up to 7% in Civilization V with SLI
Up to 5% in Crysis 2 DX11 with SLI
Up to 7% in F1 2010 with SLI
Up to 5% in Lost Planet 2 with SLI
Up to 5% in Mafia 2 with SLI
Up to 13% in Metro 2033 with SLI
Up to 8% in STALKER: Call of Pripyat with SLI
Up to 5% in StarCraft II (Check out the finals of the GeForce StarCraft II Pro/Am Tournament)
GeForce GTX 560 Performance Improvements
Up to 4% in Bulletstorm
Up to 5% in Battlefield: Bad Company 2 with SLI
Up to 6% in Call Of Duty: Black Ops
Up to 5% in Crysis 2 DX11 with SLI
Up to 7% in Dragon Age II with SLI
Up to 7% in F1 2010 with SLI
Up to 5% in Just Cause 2 with SLI
Up to 5% in Lost Planet 2 with SLI
Up to 4% in Mafia 2 with SLI
Up to 7% in Metro 2033 with SLI
Up to 11% in STALKER: Call of Pripyat with SLI
Up to 7% in StarCraft II

LG’den ilginç bir ultrabook ismi: Shuiken Eighteen


Intel’in ultrabook konseptine dayanan cihazlardan en yenisi LG’den geldi. Intel Geliştiriciler Forumu’nda da tanıtılan modelin adı LG Shuiken Eighteen.
Cihaz 13.3″ LCD ekran ve geniş bir touchpad ile geliyor. Gelecek nesil Ivy Bridge işlemcilerle donatılacak.

Küçük dev Sony Alpha NEX-C3

Sony’nin yeni α NEX-C3 modeli, dünyada sınıfının en küçük, en hafif* değiştirilebilir objektifli dijital fotoğraf makinesi olarak hayatımıza giriyor. Bir dizi şık renk seçeneği sunan NEX-C3, sağlam metal üst gövdeyi, kullanımı kolay, modern kavrama şekli ile birleştiren, çekici bir gövde tasarımı sunuyor.
Sadece 225 gram
Ana devre boyutlarının küçültülmesi, kamera gövde ağırlığını 225 grama kadar indiriyor. Bu da, NEX-3’e göre, neredeyse yüzde 6 daha düşük bir ağırlığa işaret ediyor. NEX-C3, görüntü kalitesi, fonksiyonları ve kullanılabilirliği ile de NEX-3’ün ötesine geçiyor.
Fotoğrafta da 720p HD videoda da çözünürlük bir harika
Çözünürlüğü, 16.2 etkin megapiksele yükseltilen büyük Exmor™ APS HD CMOS sensör, gerek fotoğrafları gerekse 720p HD videoları nefes kesici bir netlikle yakalıyor. Büyük, DSLR boyutlu sensör, aynı zamanda ister HD video ister fotoğraf çekin, profesyonel kalitede ‘bokeh’ arka plan bulanıklaştırma efektleri yaratmanızı da sağlıyor.
Fotoğrafçılık terimlerine hakim değilseniz de üzülmeyin
Uzmanlık isteyen fotoğrafçılık jargonuna aşina olmasanız dahi, NEX-C3 gerek fotoğraf gerekse HD video çekimlerinde, karmaşık resim kontrollerini kolaylıkla erişilebilir yerlere koyuyor. Sezgisel yeni Photo Creativity arayüzü, ‘diyafram açıklığı’, ‘pozlama değeri’ ve ‘beyaz dengesi’ gibi teknik terimlerin yerine, ‘arka plan bulanıklaştırma, ‘parlaklık’ ve ‘renk’ gibi daha kullanıcı dostu ve sezgisel terimler sunuyor. Kafa karıştıran menü seçenekleri arasında kaybolmanıza veya bunların kompozisyonunuz üzerindeki etkisini tahmin etmeniz gerekmiyor. Gerçekleştirdiğiniz ayarlamaların etkilerini ekran üzerinde görebilmek için tek yapmanız gereken, fotoğraf makinesinin arkasında bulunan kontrol ayarını çevirmek. Dilerseniz, daha karmaşık yaratıcı efektler yaratmak üzere, iki veya daha fazla farklı seçeneği de bir araya getirebilirsiniz.
*Haziran 2011 itibariyle, APS-C boyutlu görüntü sensörlü değiştirilebilir lensli dijital fotoğraf makineleri arasında
Görüntülerde, hem de çekim sırasında, değişiklikler yapabilirsiniz
Yeni entegre ‘Picture Effect’ ayarı kullanıcıların fotoğraflara veya HD videoya görüntüleri daha sonradan değiştirme kaygısı olmaksızın çekim sırasında ekstra etkiler eklemesine imkan veriyor. ‘Picture Effect’ seçenekleri arasında, Kısmi Renk, Retro, Pop Renk, Yüksek Kontrast Tek Renk, Poster, Açık ve Oyuncak Kamera bulunuyor. Ayrıca, ‘Pürüzsüz Doku’ efekti ile portrelerin üzerindeki kırışıklık ve lekeler ortadan kaldırılabiliyor.
Xtra Fine LCD ekran ile görüntüler şahane
Her açıdan rahat görüş sağlamak üzere eğilebilir yüksek kontrastlı 7.5cm Xtra Fine LCD, zengin, derin siyah renklere sahip yüksek kontrastlı görüntüler için TruBlack ekran teknolojisini sunuyor. Bu, dışarıda, parlak güneş ışığının altındayken dahi çekim yapmak ve gerçekleştirilen resim ayarlarının etkilerini değerlendirmek için mükemmel bir seçenek sunuyor.
3D fotoğraf ve videoların keyfini çıkarın
Sony’nin sunduğu gelişmiş çok kareli görüntüleme teknolojileri, NEX-C3’ün imkanlarını daha da genişletiyor. 3D Panoramik Çekim, 3D TV’nizde tadına varabileceğiniz 3D ekstra geniş görüntüler yakalıyor. Otomatik HDR, uç noktadaki gölge ve parlak ışık ayrıntılarını tek bir karede yakalamak için yüksek hızda birbirini izleyen ardı ardına üç pozlamayı ‘kümeliyor’. Benzer şekilde, Elde Alacakaranlık ve Hareket Bulanıklığını Önleme modları, yumuşak, düşük parazitli görüntüler yakalamak için altı pozlamayı otomatik olarak birleştiriyor: böylece, mevcut ışık altında çekim yaparken elin titremesi ve fotoğrafı çekilen kişinin hareket etmesinden kaynaklanan bulanıklığın da önüne geçilmiş oluyor.
Geliştirilmiş enerji verimliliği ile şarj başına 400 kare fotoğraf çekim imkanı
NEX-C3, pil değişimleri arasında hayret verici görüntü ve HD videolar yakalamak için daha da sıkı çalışıyor. Geliştirilmiş enerji verimliliği pilin dayanıklılığını şarj başına 400 fotoğraf gibi, NEX-5/NEX-3’e kıyasla yüzde 20’nin de üstünde cömert bir düzeye yükseltiyor.
Yeni E-Adaptörlü 30mm makro objektif ve aksesuarlar
α E-adaptörlü kompakt fotoğraf makinesi sisteminin çok yönlülüğü, çekim imkanlarınızı daha da genişletmek için uyumlu tarzda yeni aksesuarlarla daha da artıyor.
E-adaptörlü değiştirilebilir objektif yelpazesine katılan SEL30M35 halen değiştirilebilir objektifli fotoğraf makineleri içinde dünyanın en hafif1 doğal boyutlardaki makro objektifi (138 gram) olma özelliğini taşıyor. Sunduğu 1:1 büyütme oranı ve sadece 2.4 cm’lik asgari çalışma mesafesi bu yüksek kaliteli, 30mm F3.5 makro objektifi çiçek ve böcekler gibi küçük objelerin son derece ayrıntılı yakın çekimleri için de ideal kılıyor. Son derece kompakt boyutlarına rağmen, SEL30M35’de mükemmel optik performans sağlamak üzere asgari düzeyde sapma ve çok yüksek uçtan uca keskinlik ve kontrast için bir ED cam ve üç asferik objektif parçası kullanılıyor. İster fotoğraf isterse HD video çekiyor olun, pürüzsüz, sessiz otomatik odaklanma sunuyor. Makro objektifin beraberinde bir de uyumlu objektif başlığı geliyor.
HVL-F20S Flaş
Ayrıca opsiyonel olarak satın alınabilen yeni HVL-F20S de fotoğraf makinesinin Akıllı Aksesuar Terminali’ne takılan, fotoğraf makinesinin tarzıyla uyumlu bir flaş. Gücünü doğrudan fotoğraf makinesinden alan flaş, hiçbir pil gerektirmediğinden ultra-kompakt boyutları ve hafifliği ile seyahatlerde rahat taşınabiliyor. Cömert GN20 (50mm, ISO 100’de, m) flaş enerji değeri ve ayarlanabilir başı ile portreler ve günlük çekim objeleri ile doğal dolgu ışığı ve sıçrama flaş efektleri yaratmak için bire bir.
Geniş düzenleyici aksesuar yelpazesinde, yeni bir gövde/objektif kılıfı, yumuşak taşıma çantası, kayışlar ve uygun fiyatlı aksesuar setleri de yer alıyor. <Aksesuar sitesine bağlantıyı buraya ekleyiniz >.
NEX-5 ve NEX-3 için Sürüm 04 güncellemesi
Mevcut NEX-5 ve NEX-3 fotoğraf makineleri için 9 Haziran’dan itibaren indirilebilecek olan güncellemesi, bu makinelere yeni NEX-C3’teki ‘Picture Effect’ fonksiyonunu ekliyor. Güncelleme, daha keskin manüel odaklamaya yardımcı olacak bir Peaking fonksiyonu da içeriyor. Kayıtlı kullanıcıların ücretsiz olarak kullanabildiği NEX-5/NEX-3 için en son Version 04 firmware update<Destek sayfasına bağlantıyı buraya ekleyiniz > adresinden indirilebiliyor.
Memory Stick PRO-HG Duo HX
32GB’ye ulaşan kapasiteleri ile Mayıs ayından bu yana satın alınabilen, sınıfının en iyisi Memory Stick™ PRO-HG Duo HX, artık 50MB/saniyeye kadar çıkan muazzam veri transfer hızlarına sahip. Bugüne kadarki en hızlı bellek çubuğu olma özelliğini taşıyan Memory Stick™ PRO-HG Duo HX, Sony’nin mevcut DSLR ve SLT fotoğraf makineleri ile sürdürülebilir çoklu çekim için optimize edildi.

12 Eylül 2011 Pazartesi

Spam E-postalar Kaspersky Lab patenti ile zararsız hale geliyor.


Kaspersky Lab, ABD’de önemli anti-spam teknolojisinin patentini aldı.
Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, Amerika Birleşik Devletleri’nde aldığı yeni patent ile e-postaları daha güvenli bir hale getiriyor.
Kasperksy Lab tarafından ABD’de alınan 8,001,195 no’lu patent, e-posta mesajlarının içindeki spamleri ortaya çıkarma konusunda başarılı bir yöntem uyguluyor. Kaspersky Lab tarafından geliştirilen bu yöntem, istenmeyen mesajların yer aldığı veritabanındaki spamlerin saptanması için ihtiyaç duyulan süreyi kısaltıyor. Bu teknoloji özellikle her gün çok sayıda spam mesajı filtreleyen e-posta servisi sunucuları için büyük önem taşıyor.
Kelime vektörleri (lexical vector) yaratma yöntemi, spamleri saptarken anahtar sözcükleri filtrelemek, toplu e-mail gönderimi yapanların e-posta adreslerini engellemek gibi geleneksel teknolojilere oranla daha etkili bir yöntem. Kasperksy Lab tarafından patenti alınan bu yöntem, bir e-postayı incelemek için pek çok aşamayı barındırıyor. Öncelikle, bazı kelimeleri ve çeşitlerini teşhis etmek için mesaj içeriğini morfolojik olarak düzenliyor. Sık kullanılan kelimeler dışında her kelime, mesaj içeriğinde tekrarlama sıklığına göre belirleyici olarak saptanıyor ve her belirleyiciye dayalı olarak kelime vektörü oluşturuluyor. Sonrasında ise kelime vektörünün histogramı hazırlanıyor ve uzunluğu da ayrıca hesaplanıyor.
Spamleri saptamak amacıyla, ortaya çıkan histogram ve kelime vektörünün uzunluğu, veritabanında bulunan ve spam olduğu bilinen metinlerin histogramları ve kelime vektörlerinin uzunluklarıyla karşılaştırılabiliyor. Bu sebeple Kaspersky Lab patentli teknoloji, geniş bir veritabanında yer alan mesaj içeriğinin direkt kontrol edilmesini sağlayan geleneksel yönteme kıyasla daha yüksek tarama hızı sağlıyor.
Kaspersky Lab’in anti-spam teknoloji patenti ABD’deki 31. patenti olup, 46 patenti ise ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından incelenmek üzere sırada bekliyor. Bunun yanı sıra Rusya, Çin ve Avrupa Birliği’nde yer alan patent ofisleri, BT güvenliği teknolojileriyle ilgili Kaspersky Lab’in 80 adet patenti inceleme süreci içerisinde bulunuyor.

Samsung TV uygulamaları 10 milyon indirme sayısına ulaştı.


Samsung’un televizyon uygulmaları kullanıcılar arasında ciddi anlamda rağbet görmeye başladı.
Şirket, hizmetin sunulmaya başlandığı günden bu yana 10 milyon uygulamanın indirildiğini söylüyor. Uygulamaların çeşitliliği (900 kadar uygulama mevcut) ve Samsung’un işi ciddiye alması sayesinde kullanıcının ilgisi de büyüyor.
Samsung geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da Free The TV adlı yarışma ile geliştiricileri Samsung TV’ler için uygulamalar yazmaya davet ediyor. Geçen yılın birincisi WeDraw, Android ve iOS platformlarında çalışan uygulaması ile akıllı telefonda çizilen resimlerin gerçek zamanda televizyondan görüntülenmesini sağlamıştı. Bu biraz “uyduruk” bir uygulama gibi gelebilir, ancak şirketin bakış açısından değerlendirirsek kullanıcının televizyonunu telefonu ile birlikte kullanabilmesi ve etkileşim kurmaya alışması açısından çok kullanışlı olduğu da bir gerçek.

Pioneer her türlü ses kaynağına bağlanabilen AirPlay destekli iki yeni model duyurdu.


Pioneer, iPod kullanıcılarının da AirPlay desteği ile kullanabilecekleri iki ürün sunuyor. Modeller WiFi üzerinden ses iletebilen her türlü cihaza uyum sağlıyor; ayrıca kablosuz teknolojisine sahip olmayan cihazlar için de Aux ve USB portları üzerinden ses girişi alabiliyor. Cihazlarda bir de 30pin iPod dock bulunuyor.
Pioneer X-SMC3-S Music Tap ve X-SMC4-K Elite Music Tap modelleriMasanızın üzerine koyabileceğiniz büyüklükte. Her iki model temelde aynı, Fakat Elite modelinde ayrıca Bluetooth desteği bulunuyor. Böylece şu anda piyasada bulunan her türlü müzikçaları harici olarak bağlayabileceğiniz bir istasyon haline geliyor.
The Pioneer Music Tap ve  Elite Music Tap, Ekim ayında piyasaya sürülecek. Fiyatlarının 400 dolar ve 480 dolar olması bekleniyor.

Uçan casuslarla WiFi ağınız tehlike altında.


Kablosuz ağlara uzaktan saldırılara yeni bir yöntem katıldı.
iPhone ile kontrol edilebilen AR.Drone adlı süper zevkli uzaktan kumandalı oyuncak,  yetkin ellerde bilgisayar donanımlı bir casusa dönüşüyor.
Stevens Institute of Technology araştırmacıları tarafından tasarlanan casus, 300 dolarlık Parrot marka AR.Drone üzerine yerleştirdikleri Linux tabanlı mini bilgisayarla WiFi ağların şifrelerini kırmak için havadan saldırıyor ve botnet gibi virüslere açık hale getiriyor. 600 dolara mal edilen Prototipe SkyNET adı verildi.  SkyNET üzerinde bir GPS alıcı, bir çift WiFi kart ve bir 3G bağlantı bulunuyor.
Gözüne kestirdiği bir noktada yere konarak çevredeki WiFi ağları dinleyen SkyNet, güneş panelleri sayesinde kendini şarj ederek günlerce çalışabiliyor.

Microsoft: “Güvenlik yazılımına gerek yok”; AVG: “Birlikte tasarladık”.


AVG tarafından Windows Phone için geliştirilen ve geçen hafta Marketplace üzerinden kullanıcıya sunulan güvenlik yazılımı AVG Mobilation,   birkaç gün sonra Microsoft tarafından Marketplace’ten kaldırmıştı. Bunun ardında yatan sebep ise bazı uzmanların Windows Phone üzerinde henüz bir tehdit olmadığını söylemeleri ve ayrıca uygulamanın kişisel verilere ulaşmakta olduğunu belirtmeleriydi.
Microsoft’un bu kararına karşı AVG CTO’su Yuval Ben-Itzhak, Cuma günü yaptığı açıklama ile şikayetlere cevap verdi.
Şikayetlerden biri, uygulamanın lokasyon verilerine ulaşarak cihaz üzerindeki bazı bilgilerin AVG’ye iletilmesiydi. Ben-Itzhak, programın böyle bir özelliğinin bulunduğunu, fakat yalnızca kullanıcının cihazı kaybetmesi durumunda nerede olduğunu bilmesi için kullanıldığını, ayrıca kullanıcı isterse cihaz üzerinden bu özelliği devre dışı bırakabileceğini ya da email adresini girmeyerek bu yöntemi geçersiz kılabileceğini söylüyor.
Diğer şikayet ise Windows Phone platformunda henüz herhangi bir virüs tehdidi olmadığı, bu yüzden WinPhone için bir antivirüs yazılımının gereksiz olduğu yönünde idi. Ben-Itzhak, bunun büyük ölçüde doğru olduğunu ancak uygulamanın sadece bir antivirüs yazılımı olmadığını belirtiyor: “Mobil cihazlarda bulunan değerli kişisel bilgilerin korunmasının amacı  yalnızca virüsler veya zararlı yazılımlar değil; internet üzerinde phishing gibi saldırılar da bulunuyor”.
Uygulamanın Marketplace üzerinden kaldırılmasından birkaç saat önce AVG bir blogda Microsoft tarafından kendilerine ulaştırılan birkaç değişikliğin de gerçekleştirdiğini, uygulamayı geliştiren takımın Microsoft tarafından eğitildiğini, yazılımın da çıkmadan önce gözden geçirme ve sertifikasyon için Microsoft’a gönderilmiş olduğunu söylüyor. Microsoft bu bilgiyi doğruluyor ve uygulamanın WinPhone kullanım şartlarına uyumlu hale getirilmesi için AVG ile birlikte çalışmakta olduklarını, bu süre zarfında uygulamanın Marketplace üzerinden kaldırıldığını belirtiyor.

Yeni OS X, iCloud ile birlikte gelecek.

Apple, OS X 10.7.2 güncellemesi için çalışmaları hızlandırdı. Geçtiğimiz Pazar günü geliştiricilere yeni bir beta versiyonu gönderen şirket, bu sürümde iCloud hizmetine yoğunlaşmış durumda. Apple MobileMe servisinin devamı olan iCloud, kullanıcılara bulut tabanlı satın alma, veri ve belgeleri saklama, cihazlarını eşitleme gibi olanaklar sunuyor. Yeni güncelleme ile iCloud servisi ilk kez işletim sistemi ile birlikte gelecek.
The OS X 10.7.2 güncellemesi, Lion kullanıcıları ve geliştiriciler tarafından bir süredir bekleniyor; zira bu güncellemede birkaç hata düzeltme yer alıyor. Uyku modundan uyanırken veya grafik uygulamaları ile çalışırken, uygulamalar arasında ve Finder içinde geçiş yaparken siyah ekran, adaptörlerle ilgili HDMI uyum problemleri, şirket ağlarında LDAP tabanlı güvenlik açıkları gibi sorunlar da bu güncelleme ile çözülecek.
10.7.2 güncellemesinde iWork, iLife gibi programlar için iCloud desteği de yer alıyor.
Birkaç hafta önce 10.7.1 güncellemesini sunan Apple, bu sürüm ile Lion üzerindeki bazı ekran kartı sürücülerini de güncellemişti.

Opel’in yeni Elektrikli araç konsepti


Vauxhall/Opel, elektrikli araba ve motosiklet karışımı ilginç bir konsepte hazırlanıyor. Bu hafta Frankfurt Motor Show’da sergilenecek olan aracın adı henüz belli değil. Şirket aracın üretim potansiyeli olduğunu ve taşımacılıkta devrim yaratabileceğini öne sürüyor.
Genç sürücülerin Scooter alışkanlıkları temel alınarak tasarlanan cihaz, 2 tandem yapıda. Standart otomobilin 1/3 ağırlığındaki (310 kg) konsept, azami 120km/s hoz yapabiliyor ve tek şarjla 100 kilometre yol alabiliyor.

Radeon HD 7900 Serisi XDR2 Bellek Kullanacak


AMD’nin yeni nesil grafik işlemcileri için yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Beklenenden daha fazla yenilik ile gelmesi öngörülen yeni çipset grafik kartları iki model ile giriş yapacak. Devamında ise 7800 serisi yeni kartlar onları izleyecek. GPU kod adı “Tahiti” olan grafik kartı yeni  bleeding-edge adı verilen özelliği ile 3. nesil PCI-Express sayesinde 32 GB / s bant genişliğine sahip olacak.  Tahiti GPU’su bir önceki VLIW4 mimarisinin çok ötesinde bir performans hedefliyor.  CoreNext  adlı yeni mimari ile Tahiti’ler, XDR2 bellek arabirimine geçecek sonrasında makyajlanmış 7800 serisi ise GDDR5′de kalacak. XDR2 ultra yüksek bant genişliği ve Rambus tarafından tutulan bir nesil öncesindeki GDDR5′e göre daha verimli bir bellek kullanımı sunacak.  XDR mimarisine aslında  oyun konsollarından dolayı pek de uzak değiliz. Bu mimari ile  kullanılan hızlı doku aktarımı ve veri akışı sağlayan yüksek bant genişliği, düşük bellek kapasitesi nedeniyle günümüzde konsol oyunları için darboğaz oluşturmaktalar. XDR 2 ile ATI/AMD bu promlemleri aşacağını vaat ediyor. Ek olarak bazı donanım siteleri de yeni nesil grafik yongası için kesin olmayan bazı verilere de yer vermiş bunları da sizlerle paylaşıyoruz.

11 Eylül 2011 Pazar

Düz duvara tırmanan robot


New Scientist, düz duvara tırmanıp kendini güvende hissetmediği anda paraşütünü açarak aşağı atlayan Paraswift adlı robotun videosunu yayınladı.
Paraswify, Disney Research ile İsveç Federal Teknoloji Enstitüsü’nün ortak çalışması ve eğlence amaçlı olarak geliştiriliyor fakat becerisi sayesinde 3D modelleme sistemlerinde hava fotoğrafları çekmek için de kullanılabilecek. ile
Uzaktan kumanda ile yönetilen robot, turbo kompresör (impeller-tulumba pervanesi veya santrifüj de deniyor) sistemiyle çalışıyor. Tüp içinde dönen pervane, oluşturduğu santrifüj kuvvetle küçük bir hortum yaratıyor ve kinetik enerjinin basınca dönüşmesi ile robotun tırmandığı yüzeye yapışması sağlanıyor. Fakat bina duvarları gibi yüzeyler tamamen pürüzsüz olmadığından robotun duvarla arasındaki düşük basınç sekteye uğrayabiliyor. Bu yüzden robota bir de kanat gibi açılan paraşüt monte edilmiş. Şimdilik manuel olarak açılan paraşüt bir sonraki safhada otomatikleşecek ve robot düşeceğini “hissettiği” anda paraşütünü açıp Geronimo’ya bağlayacak.

Öpüşen, elinizi tutan cep telefonları geliyor.


Cep telefonları iletişim huylarımızı analogdan dijitale dönüştürmeye devam ediyor. Berlin Üniversitesi’nde tasarım araştırmaları yapan Fabian Hemmert, İsviçre’nin Stockholm kentinde yapılan Mobile HCI konferansında cep telefonu ile duygularımızı da ifade edebilmemize yardımcı olacak bir dizi prototipin tanıtımını yaptı.
Elinizi tutan prototipin üzerinde bir güç sensörü ve bir de motor destekli kayış yer alıyor. Aynı telefona sahip iki kişinin görüşmesi sırasında bir taraf telefonu sıktığında karşı taraftaki kayış da motor marifetiyle geriliyor ve dolayısıyla karşı taraf sizin o anda elinizi/kolunuzu tutmak istediğinizi anlayabiliyor.
Üfleyen telefonda durum yine benzer şekilde gerçekleşiyor, bir tarafta basınca duyarlı sensör, diğer tarafta ise mini bir jet bulunuyor ve karşıdaki kişinin kulağına üfleyerek fısıldama, sıkılma gibi durumları iletebiliyor.
Asıl ilginç olan öpüşmeye duyarlı prototip. Öpücüğü gönderenin telefonundaki rutubete duyarlı sensör, karşı tarafta yine motor destekli ıslak bir süngeri harekete geçiriyor. Bu sünger telefondaki yarı geçirgen bir tabakadan (karşıdaki öpücüğün ıslaklığına göre) telefonu nemlendiriyor ve dolayısıyla SMS mesajlarında xxx gibi öpücük sembollerine gerek kalmıyor.
Fabian Hemmert, prototiplerinin sunumunu yaptıktan sonra “iğrenç”, “rahatsız edici”, “ürkütücü”, “uygunsuz” gibi yorumlar almış. Yani yakın gelecekte bu telefonları görme şansımız pek yok gibi.

HP, süper arama motorunu çıkarmaya hazırlanıyor.


Hewlett-Packard, birkaç ay önce 10.2 milyar dolara satın aldığı İngiliz örüntü tanıma (pattern recognition-nesneler arasındaki ilişkileri algılayarak anlamlı sonuçlar çıkarma) yazılımı şirketi Autonomy ile birlikte, bilgisayar ve telefon tabanlı bir arama sistemi geliştrimek için kolları sıvadı.
Autonomy şirketinin satın alınması karışıklıklara neden olmuş, bazılarına göre Birleşik Krallık bir teknoloji kaynağını daha kaybetmiş, bazılarına göre ise HP her önüne gelen teklife atlamaya başlamıştı. Ancak genel anlamda bilgi işlem teknolojileri düşünüldüğünde bu birleşme aslında akıllı telefonlar, bilgisayarlar veya bulut hizmetlerinde orta sınıf uygulamalar için anahtar kelime olabilecek verilerin karmaşık bir halden çıkıp düzene oturması için bir girişim anlamına geliyor.
HP, 2011 sonuna doğru Vertica (email, döküman gibi yoğun örülü) metin arama veritabanının Autonomy’e ait Idol (gayrıresmi veya düzensiz metin, ses, görüntü ve video arama sistemi) ile birlikte çalışmaya başlayabileceğini umuyor.
Autonomy CEO’su (ve İngiltere’nin sayılı teknoloji milyarderlerinden) Mike Lynch’e göre insanlar bilgiyi siyah-beyaz veya doğru-yalnış olarak görüyor ve bu bilgileri bir veritabanına girip istedikleri şekilde ilişkilendirebileceklerini sanıyorlar. Ancak gerçek dünyada kurallar bu kadar basit deği. Eğer bir dökümanla ilişkili sesli mesajları veya video klipleri aramaya kalklarsanız işin içinde kaybolursunuz. Idol, insanların (örneğin) videolarda kaydedilen davranışların, o konu ile ilgili dökümanlarda sarfettikleri kelimelerle olan ilişkilerini çözümleyebilecek ve bunlara “aranabilirlik” özelliği kazandıracak. Örneğin telefon konuşmalarını veya sesli mesajları anlayarak sisteme biri ile ne zaman buluşmayı kararlaştırdığınızı sorgulatabileceksiniz; ya da telefonunuza bir resim gösterip o görselle ilgili web sitelerini ya da muhtemel kayıtları aratabileceksiniz. Tabii bilim insanlarında da çok geniş veri setlerinden anlam çıkarmakta da yardımcı olacak.

Sharp’ın Android’li 3D telefonu: Aquos SH8298U


Sharp Aquos SH8298U, 4.2″ qHD (960×540) çözünürlük ve stereoskopik 3D ekrana sahip.
Cihaz üzerinde 1.4GHz Qualcomm Snapdragon yongası bulunuyor. Grafik çözümü Adreno 205 GPU ile kotarılmış. Üzerinde 512MB RAM, 2GB dahili bellek ve arkasında 3D fotoğraf çekmek için LED flaşlı çift 8 megapiksel kamera bulunuyor. Aquos SH8298U, 1240mAh pille geliyor. Google Android 2.3.4 versiyonlu modeli ilk kez Japonya’da satışa çıkacak. Bu model CDMA yerine GSM çözümüne sahip olacak.

Tüm Samsung Wave telefonlara Bada2

Samsung, Ağustos’un son haftasında SDK’sını geliştiricilere sunduğu Bada2 işletim sistemini yalnızca Wave 3, Wave M ve Wave Y cihazlara değil, tüm eski Wave modellerine de yükleyebileceğimizi müjdeledi.
Ancak sistemin Wave 525 ve Wave 533 gibi eski modellerde CPU, bellek vs. kısıtlamalardan dolayı “farklı” çalışabileceğini hatırlatan şirket, S8500 gibi daha yeni modellerin yepyeni bir arayüze terfi edeceğini hatırlattı. Bada2 güncellemesi 2011′in son çeyreğinde önce Avrupa, daha sonra da diğer kıtalardaki kullanıcılara sunulacak.

Sony dünyanın ilk dijital dürbününü tanıttı


Sony’nin tanıttığı HD video kaydı, zum, otomatik odaklama ve SteadyShot özelliklerine sahip dünyanın ilk dijital dürbünü, stereo ses ile Full HD (1920 x 1080)video kaydı yapabiliyor. Kasım ayı başından itibaren hazır olacak olan dürbün, 20x’e kadar büyütme (DEV-5), net izleme ve kaydetme için SteadyShot Active Mode optik görüntü stabilizasyonu ve ergonomik kontrollerle en aza indirilmiş gizli tasarım gibi olanaklar sağlıyor. HD TV veya 3D TV’ye HDMI® bağlantısı ile GPS ile coğrafi etiketleme (DEV-5) Sony’nin ilk dijital dürbününün özellikleri arasında yer alıyor.
Vahşi yaşamın ve spor etkinliklerinin canlı, sabit Full HD’de ve keskin bir şekilde odaklı olarak yakından izlenmesini sağlayan dürbün ile aynı zamanda kuş gözlemi de daha verimli bir şekilde yapılabiliyor.
Sony DEV-5 ve DEV-3, bir düğmeye dokunularak stereo ses ile birlikte Full HD video2 kaydı yapabilen ilk dijital dürbün olma özelliği taşıyor. İlk kez, daha sonra HD TV’de seyretmek üzere kaçırılmayacak anlar yakalanabiliyor. Dürbünün 3D BRAVIA® TV eğlence için sahneleri stereoskopik video olarak çeken bir 3D kayıt modu da bulunuyor (NB: 3D modda maksimum büyütme 5.4x).
Her iki modeldeki değişkenzum, uzaktaki bir golf topu veya alandaki kuşlar gibi nesneleri belirlemek için kesintisiz bir şekilde zumlamadan önce, düşük büyütme oranında geniş bir alanı taramaya olanak tanıyor.

DEV-5’de dijital zumu 10x’in üzerindeki büyütme ayarlarına geçildiğinde, yüksek güçlü klasik dürbünlerle yarışacak şekilde, toplam büyütme oranı 0.9x’den 20x’e çıkıyor. DEV-3 ise, maksimum 10x’lik büyütme oranı ile vahşi yaşamın, sportif nesnelerin, mimari detayların yakından izlenmesini sağlıyor.
Klasik dürbünlerden farklı olarak elektronik otomatik odaklama özelliği nesnenin, hareket ederken bile her zaman takip edilmesini sağlıyor. Rahatlıkla ayarlanan kadran, odak ayarlamasının parmak ucuyla yapılmasına izin veriyor. Görüş alanına giren dallar veya diğer engellerden ziyade, nesnenin seçilerek odaklanması için ideal bir çözüm sunuyor.
Elektronik otomatik odaklama, her iki dürbünün 2D’de kayıt yaparken 1 cm’ye kadar nesneye yaklaşarak temiz bir odaklama yapmasına izin veriyor (2D kayıtta minimum mesafe 80cm’dir). Bu özellik, uzak gözlemlerin yanı sıra nesneye yakından bakarken fazladan büyütme olanağı sağlıyor.
Exmor R CMOS sensörlü ve güçlü BIONZ işlemcili Sony’nin uygun bir G Lens çifti ile görüntüler sağ ve sol göz için ayrı ayrı alınıyor. Bağımsız elektronik vizör, sol ve sağ göz için net ve detaylı görüntüler sağlıyor, rahat ve doğal üç boyutlu izleme deneyimine izin veriyor.

DEV-5 ve DEV-3, Optik SteadyShot’lı (Aktif mod) dijital dürbünleri aynı zamanda Sony’nin Handycam® video kameralarında ve Cyber-shot™ kameralarında bulunan optik sabitleme sistemine de sahip olma özelliği taşıyor. Optik SteadyShot, yüksek büyütme oranında bakarken bile görüntüyü temiz ve sabit tutuyor. Daha sonra HD TV’de izleyip eğlenmek için video kaydında da etkin rol oynuyor.
Dürbün, çekimlerin büyük ekranda paylaşılması amacıyla HDMI® yoluyla BRAVIA® TV’ye veya herhangi bir HD TV’ye bağlanabiliyor. 3D videolar 3D uyumlu BRAVIA modellerde zevkle izlenebiliyor. Video klipleri saklamak, işlemek ve paylaşmak için PC’ye aktarmak amacıyla bir USB terminali de bulunuyor.
DEV-5 ve DEV-3’te, detayları azaltan minimal bir tasarımı sayesinde alanda vahşi yaşama aykırı düşülmesine yol açacak, dikkat çekici düğmeler bulunmuyor. Uzun süre, rahatça tutulabilen her iki dürbünde de güvenli bir şekilde idare ve sabit olarak çalıştırılma olanağı tanıyan, esnek malzeme ile kaplı ergonomik bir tutma alanı bulunuyor. Çift düğmeler her iki elle kaydın hemen başlatılmasını sağlarken, üst tarafa yerleştirilmiş kontroller eldiven içindeki parmaklarla kolaylıkla çalıştırılmasına izin veriyor.
Ek bir iyileştirme olarak DEV-5, seyahatteyken çekilen video klipleri otomatik bir şekilde coğrafi olarak etiketleyen entegre bir GPS alıcısı içeriyor. Etiketlenen klip ve görüntüler, uyumlu bir yazılım ile çekim sonrası online haritalarda izlenebiliyor.
Her iki dürbün modeli de, tek bir şarjla yaklaşık 3 saat 2D kayda izin veren yüksek kapasiteli şarj edilebilir pil paketi (NP-FV70) ile sunuluyor. Kalan pil süresi (dakika), kalan kayıt süresinin onayının alınması için elektronik vizörde gösteriliyor.
DEV-3 ve DEV-5, bir pil şarj cihazı/ adaptörü, A/V bağlantı kablosu ve video dosyalarını yüklemek için PC’ye bağlamak amacıyla USB kablosunu da kapsıyor. Ayrıca DEV-5, lens kapağı, vizör kapağı, vizör büyütücü göz aparatı, bir taşıma çantası ve boyun askısını içeriyor.
Profesyonel satış kanalları yoluyla sunulan DEV-5K, DEV-5 ile aynı teknik spesifikasyonları sunuyor. AC-VQV10 yüksek hızlı AC adaptör/şarj cihazını ve yüksek kapasiteli bir NP-FV100 pili de içeriyor.
Dijital kayıt yapan dürbünlerin, kuşların ve başka hayvan türlerinin doğal alışkanlıkları üzerine farkındalığın güçlenmesine, biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunması bekleniyor.
Model adı DEV-5 DEV-3
Video kayıt formatı 2D HD: MPEG-4 AVC/H.264?AVCHD format Ver.2.0 uyumlu3D HD: MPEG-4 MVC/H.264?AVCHD format Ver.2.0 uyumlu
Video çözünürlük 2D HD: 1920×1080/60p, 50p (PS), 1920×1080/60i, 50i (FX,FH),1440×1080/60i, 50i (HQ,LP) 3D HD: 2x 1920×1080/60i, 50i
Fotoğrafda Etkin Maksimum Çözünürlük 7.1 megapiksel
Fotoğraf Boyutu (Fotoğraf Modu) 7.1 megapiksel (4:3) (3072×2304)5.3 megapiksel (16:9) (3072×1728) 1.9 megapiksel (4:3) (1600×1200)
307K piksel (4:3) (640×480)
Lens Çift G Lens F1.8 – F3.4
Görüntü sensörü 2x 1/4 tip (4.5mm) arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS Sensör
Görüntü sabitleme Optik SteadyShot™ görüntü sabitleme, Aktif modla[geniş(3D)/ genişten teleye (2D)]
Vizör Diyopter Ayarı: Var (-3.5 – +3.5)Açık görüntü alanı: 35.6°(16:9) Göz bebekleri arası mesafe: 55– 75mm
Büyütme (Film Modu) x0.9 – x10(2D:Dijital zumKAPALI ) / x0.9 – x20(2D:Dijital zumAÇIK) / x0.5 – x5.4(3D) x0.9 – x10(2D) / x0.5 – x5.4(3D)
Büyütme (Fotoğraf Modu) * x0.5 – x20 (16:9) / x0.3 – x15 (4:3) x0.5 – x10 (16:9) / x0.3 – x7.5 (4:3)
Minimum Odaklama Uzaklığı Film Modu:2D: Yaklaşık 1cm (Geniş) / Yaklaşık 80cm (Tele) 3D: Yaklaşık 80cm (Geniş) / Yaklaşık 7.5m (Tele)
Fotoğraf Modu:
Yaklaşık 1cm (Geniş) / Yaklaşık 80cm (Tele) / Yaklaşık 25cm (Tele Makro)
Ses kayıt formatı Dolby® Digital 2 kanal stereo
Kaydetme ve Oynatma Süresi (32GB Bellek Kartı) 2D HD PS: Yaklaşık 2saat 30dak2D HD FX: Yaklaşık 3saat 00dak 2D HD FH: yaklaşık 4Saat 05dak
2D HD HQ: Yaklaşık 7Saat 20dak
2D HD LP: Yaklaşık 12saat 50dak
3D HD
3D: Yaklaşık 2saat 30dak
GPS Evet (harita ekransız) -
Arayüzler (HD video) HDMI® çıkışı (mini) /komponent Video çıkış(SD video) A/R uzak (kompozit/ komponent/ S video çıkışı USB Type A, mini-AB/USB2.0 Hi-speed
Kulaklık (stereo minijak) / mikrofon (stereo minijak)
(Güç kaynağı) DC-IN
Uyumlu kayıt medyası Memory Stick PRO Duo ™ (Mark 2) / Memory Stick PRO-HG Duo™SD/SDHC/SDXC (dahili bellek yok)
Ağırlık (yaklaşık) Yaklaşık 1.2 kg (sadece gövde)
Boyutlar (yaklaşık) Yaklaşık 219(G) x 155(Y) x 88 mm(D) (Sadece gövde, çıkıntılar dahil)
Pil tipi InfoLITHIUM®, AccuPower™ Meter System (V Series) ile
Kayıtta harcanan güç 2D HD: 4.2W (FX)3D HD: 4.8W
Güç Gereksinimi 6.8V (pil paketi); 8.4V (AC Adaptör)
Kayıt süresi 2D:Yaklaşık 3saat 5dak NP-FV70:(tam şarjlı pil) Yaklaşık 6saat 10dak NP-FV100:( tam şarjlı pil)
3D:
Yaklaşık 2saat 40dak NP-FV70:( tam şarjlı pil)
Yaklaşık 5saat 20dak NP-FV100:( tam şarjlı pil)
Oynatma süresi 2D:Yaklaşık 4saat 50dak NP-FV70:(tam şarjlı pil) Yaklaşık 9 saat 40dak NP-FV100:(tam şarjlı pil)
3D:
Yaklaşık 4saat 20dak NP-FV70:(tam şarjlı pil)
Yaklaşık 8saat 35dak NP-FV100:(tam şarjlı pil)
Sağlanan aksesuarlar Yeniden Doldurulabilir Pil Paketi (NP-FV70), AC adaptör/Şarj cihazı AC-L200C(D), Güç Kablosu, Vizör büyütücü göz aparatı, Lens kapağı, Vizör Kapağı, Boyun Askısı, Taşıma Çantası, A/V Bağlantı Kablosu, USB Kablosu, CD-ROM (Video Kamera Uygulama Yazılımı), Kullanma Kılavuzu

10 Eylül 2011 Cumartesi

Toshiba, 2 yeni 3DTV serisini tanıttı.

Toshiba yeni TV serileri 3D TV ve ev ağı entegrasyonunu uygun fiyata sunuyor. Yeni RL838 TV’ler ve TL838/868 3D TV’ler Smart TV uygulamalarına sahiptir.
 Toshiba Europe GmbH, IFA 2011′de iki yeni TV serisini tanıttı. RL838 serisi ve TL838 / 868 serisi televizyonları, ev ağı entegrasyonu, web erişimi ve 3D TV gibi televizyon dünyasının önemli trendlerini çok uygun fiyat düzeylerinde kullanıcılara sunuyor. Toshiba’nın yeni RL ve TL serisi aygıtlarının tümü, web’deki multimedya içeriklerine erişmenizi sağlayan Smart TV özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra TL serisi, içerikleri yüksek kaliteliolarak izlemenizi sağlayan 3D aktif shutter gözlük teknolojisine sahiptir. RL838 serisi ve TL838 / 868 serisi TV’ler, farklı ekran boyutu seçenekleriyle
sağlanmaktadır. Bu modeller, Eylül 2011 itibarı ile Avrupa’da satışa sunuluyor.
Smart TV – Evinizdeki en iyi ekrandan web erişimi
Yeni RL838 ve TL838 / 868 TV’lerde Smart TV hizmetlerini kullanmak için gerekli her şey TV’nize entegre olarak bulunmaktadır: bu seriler USB, HDMI® ve LAN gibi çeşitli arabirim seçeneklerini içerir ve isteğe bağlı olarak sağlanan bir WLAN USB dongle aracılığıyla kablosuz kullanılabilme özelliğine sahiptirler. DLNA® onayı, teknik özellikleri destekleyen diğer aygıtlarla birlikte çalışabilirliği garantiler. HbbTV® (Hibrit yayın geniş bant TV) hizmetlerine de erişebilirsiniz. HbbTV® yayın yoluyla iletilen TV hizmetlerini, geniş bant yoluyla iletilen servislerle sorunsuz şekilde birleştiren açık bir platformdur; bu servislerin arasında TV programı veya Catch-up TV ile ilgili ek bilgilerin sağlanması sayılabilir. Hibrit servisleri tamamlamak üzere, RL838 ve TL838 / 868 modelleri Toshiba Places yoluyla katma değerli hizmetlere ve içeriklere kolaylıkla erişmenizi sağlar.
Toshiba Places ile kaliteli içerik ve servislere erişin
Toshiba Places sayesinde, kullanıcılar doğrudan bir TV yoluyla, güvendikleri bir sağlayıcı tarafından sunulan Web tabanlı içeriklerin ve hizmetlerin tadını çıkarabilir ve bunları paylaşabilir. Video Place abonelik veya İzleme Başına Ödeme yoluyla İsteğe Bağlı Video hizmetlerine erişim sunar. News Place farklı haber hizmetlerine, Music Place ise çeşitli müzik kataloglarına ve İnternet radyo hizmetlerine erişmenizi sağlar. Son olarak, kullanıcılar Social Place ile web platformlarına video ve fotoğraf yükleyebilir ve bunları dünyanın dört bir yanında bulunan aileleri ve arkadaşlarıyla kolaylıkla paylaşabilirler. Aynı zamanda Facebook’a erişim sunarak arkadaşlarınızla bağlantı halinde kalmanızı sağlar.

Oturma odanızın konforunda 3D TV
Ayrıca TL838 ve TL868 serileri, 3D Full HD LED panellerinde 3D içerik görüntülemeye hazır durumdadır. Bu seriler kullanıcılara 3D içerik seyrederken mümkün olan en gelişmiş görüntü kalitesini sağlamak için 3D aktif shutter gözlük teknolojisini destekler. Görüntülerin pürüzsüz ve akıcı olmasını sağlamak için, paneller arka ışıklandırma kontrollü Gelişmiş Hareket ve Çözünürlük (AMR) 200 desteklidir.
RL838 serisi
  •  Gelişmiş Hareket ve Çözünürlük (AMR) 100
  • Full HD 16:9 LCD panel, Kenar LED arka ışıklandırma
  • 1920 x 1080 piksel
  • Smart-TV özellikleri:
    Toshiba Places Erişimi, HbbTV®
    İsteğe bağlı olarak sunulan WLAN USB dongle aracılığıyla WLAN için
    hazır olma özelliği, LAN arabirimi
    DLNA® onaylı
  • 3x HDMI®, 1x USB
  • Dahili kanal arayıcısı :
    Analog DVB-T, DVB-C
  • Renk: fırçalanmış alüminyum görünüme sahip titanyum gümüş
  • Ekran boyutları:
    32RL838: 80 cm (32”)
    40RL838: 102 cm (40”)
TL838 ve TL 868 serisi
  • Gelişmiş Hareket ve Çözünürlük (AMR) 200
  • 3D Aktif Shutter Gözlük Teknolojisi Desteği
  • Full HD 16:9 LCD panel, Kenar LED arka ışıklandırma,
  • 1920 x 1080 piksel
  • Smart-TV özellikleri:
    Toshiba Places Erişimi, HbbTV®
    İsteğe bağlı olarak sunulan WLAN USB dongle aracılığıyla WLAN için
    hazır olma özelliği, LAN arabirimi
    DLNA® onaylı
  • 4x HDMI, 2x USB
  • Dahili kanal arayıcısı:
    TL838: analog
    DVB-T, DVB-C
  • TL868: analog DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-S, DVB-S2
  • Renk: fırçalanmış alüminyum görünüme sahip siyah renkte
  • Ekran boyutları:
    32TL838: 80 cm (32”)
    40TL838: 102 cm (40”)
    46TL838: 117 cm (46”)
    32TL868: 80 cm (32”)
    40TL868: 102 cm (40”)
    46TL868: 117 cm (46”)

İndirilen Android uygulamalarının sayısı iPhone’a fark atıyor


Android, Google’ın yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Ovum adlı araştırma şirketi, 2011 yılında indirilen Android uygulamalarının sayısı, yine bu yıl indirilen iPhone uygulamalarının sayısını geçecek. Eğer bu gerçekleşirse şeker hastası işletim sistemine ait uygulamalar 2010 yılına oranla %144 daha fazla indirilmiş olacak (Bu oran sayıya vurulduğunda 8 milyar uygulama yapar ki kaba bir hesapla dünyada her 4 dakikada bir kullanıcı uygulama indiriyor demektir).
Şirkete göre iPhone ve iPad uygulamaları da bu yıl içinde 6 milyar kez indirilecek; tabii bu rakam da ciddi bir artış gösteriyor.
Kullanıcının mobil uygulamalara olan ilgisi bu yıl da devam edecek. Uzun dönemde kazanç getirebilmesi için süreklilik şart. Bu yüzden geliştiriciler birbirini takip eden, sürümlere uyum sağlayan uygulamalar gerekiyor. Kullanıcıların kkafaları  bu konuda biraz karışık, çünkü bazı uygulamalar cihazlarında çalışmıyor, geliştiriciler sürekli kodları yeniliyor, vs.
iPhone cephesinde ise bu başarının (biraz haklı olarak) kaliteye değil sayıya bakılarak ölçüldüğü söyleniyor ama Android kullanıcıları hiçbir zaman iPhone’ları olmadığından şikayet etmiyorlar.

Samsung, NVIDIA Kal-El ve Windows 8 tabletini önümüzdeki hafta dağıtacak.


Kore’nin günlük ekonomi gazetelerinden birinde yazan söylenti şu günlerde sektörün bir kaşını kaldırmış durumda. Haber ise Samsung’un, dünyanın Windows 8 yüklü ilk tabletini, hatta dünyanın 4 çekirdeğe sahip ARM işlemcili ilk Windows tabletini Nvidia Kal-El yongaseti ile çıkarmak üzere olduğu yönünde.
Samsung cihazı önümüzdeki hafta yapılacak Microsoft BUILD etkinliğinde geliştiricilere dağıtacak. Adı henüz belli olmayan tabletin piyasaya çıkmasına tabii ki daha çok var zira Microsoft yeni işletim sistemini henüz tamamlayamadı. Microsoft’un işi bittiğinde Samsung da çok daha iyi donanım alternatiflerine sahip olacak. Yani cihazın raflarda yerini alması biraz uzun sürecek. Kısacası bu cihazın heyecanını yaşayan yalnızca geliştiriciler olacak. Böyle bir tablet varsa çalışıp çalışmayacağı da ayrı bir merak konusu tabii. Bence adı Samsung Salad olsun, kafiye de uydu.

Windows 8 daha hızlı açılacak ama ne olacak bu kernelin hali?


Microsoft, Windows 8′de boot sürelerinin çok daha kısalacağını söylüyor. Bu cümle Windows kullanıcılarılarına müjde gibi.  Özellikle biraz eski donanımlara sahip olanlar arasında Açılış/kapanış süreleri çok uzun olduğu için bilgisayarını açık bırakıp giden çok kişi var ve fakat büyük ihtimalle Microsoft’un boş vaatlerinden birine daha alet oluyoruz.
Şirket geleneksel cold boot  ve hibernation(kış uykusu) modundan çıkma arası bir melez kip geliştirdiklerini söylüyor. Yani bu durumda kullanıcının oturumu kapatılıyor ama kernel oturumu uyku durumuna geçiyor. Kernel çok daha az bellek (fiziksel belleğin %10-15′i kadar) işgal ettiği için “uyanma” anında daha hızlı yükleniyor (normalde makina uyku moduna girdiğinde kullanıcı verilerini de sakladığı için fiziksel belleğin dörtte üçünü kaplıyor). Tabii eğer sisteminiz SSD üzerinde yüklüyse bu süre ciddi anlamda kısalıyor. Böylece bilgisayarınıza yeni güncelleme yüklendiğinde sisteminizi yeniden başlatmak için “şu da bitsin, ondan sonra” diye hesap yapmak zorunda kalmayacaksınız.
Peki bu kernel açılış/kapanışta kendini küçücük bir yere sığdırabiliyor da, işletim sistemini niye bu kadar hoyrat kullanıyor? Windows’un yavaşlama sebeplerinden biri, kendi kendine büyümesi ve dolayısıyla (boyutu 1 kb bile olsa) fazla dosyanın diskte oraya buraya yazılıp erişim sürelerini uzatması. Ayrıca Windows kendi yaptığı her hatayı da marifetmiş gibi dump edip oraya buraya yazıyor ve çok az kişi bu hata dökümlerine bakıp sebebi anlayabiliyor. Bunun dışında açtığınız sıkıştırılmış dosyaların, güncellemelerin, yüklemelerin geçici dosyaları da hayatınız boyunca uğramayacağınız biryerlerde saklanıyor.
Windows 8 ile gelecek yeni Metro arayüzü pek şık, pek derli toplu görünüyor; fakat bildiğiniz gibi Microsoft yeni bir karar daha verdi; elindeki bilgisayarın MP3 oynatıcıya benzemesini istemeyen kullanıcıya geleneksel arayüzü de bir program olarak sunuyor. Yani kernelin donanımı itip kakma şekli geri planda yine aynı (gerçi değişirse bir de sürücü sorunları çıkacak).
Kernel dediğimiz şey aynı “bünye” kelimesine benziyor. Ne vücut, ne metabolizma, ne zahmet, ne fıtrat. Yazılımla donanımın arasını bulan bir komşu gibi aslında. Kernel hatası dediğimiz şey de kernelin ruh haline göre değişiyor. İki dakika önce yaptığınız işlem kernelin keyfini kaçırdıysa gönül koyup kamerayı açmayıveriyor, daha kötüsü “kamera mı, al sana kamera diyip mavi ekranı yüzünüze kapatıveriyor. İşletim sistemini belli bir süre formatlamadan kullanmayı başarırsanız kernel size yavaş yavaş alışıyor, şişen makina daha iyi çalışıyor ama bu sefer yavaş açılıp kapanıyor çünkü kernel o sırada üzerine daha rahat birşeyler giymek için sizi oyalıyor. Ne olacak bu kernelin hali? Bu kez kendisi uyandıktan sonra bir de kullanıcı dosyası mı bekleyeceğiz? Tıpta uyku felci diye geçiyor, eskiler karabasan der. Beyin uyanır ama vücut hala uyku halinde olduğu için kıpırdayamazsınız.

9 Eylül 2011 Cuma

Vatan Computer'da Tüm Cep Telefonları %18 indirimli.

Vatan Computer'da Casper Masaüstü Bilgisayarlar %25 indirimli.

Turkdepo.biz Şimdide Hırsızları Barındırıyor...

Bildiğiniz gibi yakın zamanda torrent camiasına giriş yapan Turkdepo.biz her gün değişik değişik haberler ile karşımıza çıkıyor. Dün yaşanan bazı olaylarda Turkdepo.biz sysopu King yani bay hırsız neden hırsız dedim çünkü bu tür kişilerin torrent camiasında bulunmaması gerekiyor nedeni şu : Dün bir arkadaşımızın yaptığı tema yı el emeği göz nuru günlerini harcadığı emeği çalıp evet yanlış duymadınız izin alınmadan alınan birşeye çalmak denir bilirsiniz ki çalıp başka bir yerde kullandı. tema sahiplerinin itirazı neticesinde ki buna birçok kişi şahit oldu hatta king denen kişiye hakaretler edildi tema kaldırıldı. Şimdi herkezin istediği bizimde istediğimiz temiz torrent bu tür insanların torrent camiasında barınması ciddi sıkıntıdır. Turkdepo.biz bunun farkına varamamış olması gerekki yapılan tüm uyarılara rahmen hırsıza kucak açmaya devam etmekte. bana göre hırsıza kucak açan aynı suça İştirak etmiş olur. Yıllar bu işin içindeyim kişiler yüzünden çok torrent sitesi kapandı sanırım turkdepo.biz zor günler bekliyor.

Win 8 ile ilgili müthiş ipucu

Windows 8 ile ilgili heyecan verici yeni müjde, bu kez Nvidia'nın CEO'sundan geldi!

Win 8 ile ilgili müthiş ipucu
Windows 8'de Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Mobile 7 ile bir takım bağlantılar olacağının dedikoduları yapılıyordu. News.com'da yer alan bir habere göre ise grafik çipi üreticisi Nvidia'nın CEO'su Jen-Hsun Huang, WP7 uygulamalarının Windows 8'de de çalışacağını söyledi.

Huang'ın bunu bir bilgiye dayanarak mı yoksa tahmini olarak mı söylediği ise bilinmiyor. Ancak WP7 uygulamaları Windows 8'de çalışırsa, Microsoft'un mobil uygulamaları Windows 8'li tabletlerde de kendine yer bulabilir. Konuyla ilgili detaylar, önümüzdeki hafta Kaliforniya'da düzenlenecek BUILD konferansında ortaya çıkabilir.

News.com'da yer alan makalede Nvidia'nın mobil işlemci piyasasındaki büyümesinden de bahsediliyor. Buna göre Huang, 2015'e kadar şirketin mobil işlemcilerden 20 milyar dolar gelir elde etmesini umuyor (şu anki gelirin on katı). Şirketin, Kal-El kod adlı dört çekirdekli mobil işlemcisinin ise 2011'in sonlarına doğru mobil cihazlarda kendini göstermeye başlaması bekleniyor.

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hotmail Çöktü

Yaklaşık iki saat önce çöken servisle ilgili bir açıklama henüz yapılmasa da ‘downrightnow’ internet servis görüntüleme sitesinde de bir sorun olduğu görülüyor.


Hotmail çöktü!
Resmi Twitter sayfasında Hotmail dışında Skydrive servisinin de hizmet veremediği açıklandı.
Sabah saatlerinde Hotmail üzerinden e-postalarına ulaşmak isteyenler tatsız bir süprizle karşılaştı. www.hotmail.com , mail.live.com ya da msn.com üzerinden hotmail sekmesi tıklandığında e-postaların bulunduğu sayfalar yerine hata veren bir sayfa çıktı.
BTnet'in haberine göre, downrightnow.com adresinde yapılan ölçümlemelerde de Hotmail’in hizmet veremediği görüldü. Ayrıca Twitter üzerinden de kullanıcılar siteye erişemediklerini bildirdi.
Hotmail resmi Twitter sayfasında yayınladığı mesajda “Hotmail, SkyDrive ve diğer servislere ulaşılamadığının farkındayız. Hızla sorunu çözmek için çalışıyoruz” dedi.
Artık Hotmail’e erişim sağlanabiliyor ancak yaklaşık dört saat süren kesintinin sebebi henüz açıklanmadı.

8 Eylül 2011 Perşembe

Hacker grubu 11 Eylülde saldırmayı planlıyor.


Team Poison adlı hacker grubu, 11 Eylül saldırları konusunda ABD devletini protesto etmeye hazırlanan aktivistleri devlet birimlerine saldırı yaparak destekleyeceğine söz verdi.
Hacker grubu, belge paylaşım sitesi Pastebin’de yayımladıkları Op911 (Operation 911) başlıklı bir mesajla, komplo teorisyenlerinin en sevdikleri konu olan “11 Eylül saldırılarının ardında içeriden güçler vardı” konulu paranoyaya destek vereceklerini duyurdu.
“11/9/2011 tarihi, 11 Eylül’ün 10. yıldönümü olacak. İnsanların telefonlarına sarılıp binlerce masum insanın ölümüne sebep olan, “içeriden destekli olarak yapılan işi” protesto etmelerini umuyoruz”. Mesajda Beyaz Saray telefonlarının yanı sıra Libya, Afganistan gibi ülkelerdeki ABD birimlerinin numaraları verilmiş. Telefonda insanların söylemeleri istenen cümlenin formatı ise şöyle:
Sevgili ABD, sizin 11/9′uzunuzu  biz 7/24 yaşıyoruz. Sevgiler, (burada ABD tarafından bombalanan bir ülkenin adı söyleniyor; örneğin: Sevgili ABD, sizin 11/9′uzunuzu  biz 7/24 yaşıyoruz. SevgilerSevgiler, Irak)
Team Poison adına mesajı yazan Trick kod adlı üye, bu telefonları sürekli aramanın bir DoS saldırısı gibi sonuç vereceğini, ancak bilgisayar sistemleri yerine telefon santrallerini çökerteceğini açıklamış. Belki Team Poison ilkini kendisi halleder.

Full-Duplex teknolojisi ile Wireless hızı iki katına çıkıyor.


Geçtiğimiz aylarda Stanford Üniversitesi araştırmacıları full-duplex teknolojisini kullanarak kablosuz sinyalleri aynı anda gönderip almayı başarmışlardı. Böylelikle halihazırda kullanılan ağlarda transfer hızının iki katına çıkabileceği kanıtlanmış oldu.
Kullanıcı açısından aynı anda veri gönderip almak, indirme-gönderme arasındaki bekleme süresini yok edeceğinden özellikle yoğun veri alışveri gerektiren online video görüşmeleri gibi uygulamalarda, online oyunlarda vs. belirgin bir fark yaratacak.
Günümüz teknoojisinde mobil cihazlar kablosuz iletişim için iki farklı frekans kulanıyor. Bunlardan biri veri almaya, diğeri ise göndermeye ayrılmış durumda, çünkü giden sinyal güçlü olduğu için aynı frekans üzerinden gelen sinyali boğuyor.  Bu sorunun aşılması uzun süre imkansız gibi göründü; ancak 2010 yılında Rice Üniversitesi Araştırma Enstitütüsü’nden Ashutosh Sabharwal, Melissa Duarte ve Chris Dick tarafından yayınlanan bir makale ile full-duplex iletimin mümkün olduğu kanıtlandı.
İşin sırrı, gönderilen sinyalin kaynakta iptal edilmesi ve böylece aynı frekans üzerinden gelen sinyalin alınabilemsinde yatıyor. Stanford araştırmacılarının yaklaşımlarındaki gibi Rice araştırmacıları da bunu kaynağa fazladan bir anten ekleyerek gerçekleştirdiler.
Sabharwal sistemi “Sinyali alan antende birbirlerini iptal edecek şekilde -cihazın kulakları gibi- iki sinyal gönderiyoruz… İptal etmeyi sağlayan etki tamamen yerel, [yani cihazın kendisinde bulunuyor] böylece karşıdaki cihaz ne gönderdiğimizi duyabiliyor” şeklinde açıklıyor.
Birçok kablosuz iletişim standardı (ki bunlara 802.11n, 4G, LTE, WiMAX ve yeni HSPA+ standartları da dahil), iletişim performansını güçlendirmek için hem alıcıda hem de vericide bulunan birden fazla anten kullanıyor. Buna kısaca MIMO (multiple input-multiple output) adı veriliyor. Bu sistem araştırmacılara yeni bir donanım ekleme gereği kalmadan  full-duplex teknolojisini kullanma imkanı tanıyor.
“Bizim çözümümüzde hem ağlar, hem de mobil cihazlar için yeni donanım ihtiyacı minimum seviyede.  bu yüzden dünyada neredeyse tüm kablosuz şirketin dikkatini çekmiş bulunuyoruz… Daha büyük bir değişim, full-duplex için yeni kablosuz standartları geliştirmekle mümkün olacaktır” diyen Sabharwal, bunun birkaç yıl içinde bunu 4.5G veya 5G ağlarda görülmesini bekliyor.
Full-duplex teknolojisi Rice Enstitüsü’nde WARP (Wireless open-access research platform, kablosuz açık erişim araştırma platformu) sistemine dönüştürülecek. Burada her test için yeni cihazlar geliştirmektense araştırmacıların yeni fikirleri  denemeleri için kullanılmak üzere halihazırdaki standartlara dahil programlanabilir işlemciler ve diğer iletim cihazları bulunacak. Rice takımı şimdiden asenkron full-duplex sistemler kullanmaya başladılar

Seagate’ten 4 Terabyte harici depolama: FreeAgent GoFlex Desk


Seagate’in 4TB kapasiteli harici sabit diski FreeAgent GoFlex Desk, herhalde en sıkı film koleksiyoncuları için bile kolay kolay doldurulamayacak bir alan sunuyor.
Cihaz USB2.0 arayüze sahip ancak istenirse ek bir ücretle USB3.0 arayüzünü kullanabiliyor. Otomatik sürekli yedekleme opsiyonu ile bilgisayarınızdaki verileri hem güncel tutuyor, hem de kaybolma riskini ortadan kaldırıyor. Kasa üzerindeki ışıklı kapasite göstergesi ile dosya yöneticisine gerek kalmadan cihazın ne kadar dolu olduğunu anlayabiliyorsunuz.
Fiyatı ise oldukça makul. Seagate sitesinde 250 dolar.

Kodak’tan buluttaki dosyalara baskı desteği: Kodak Hero Yazıcılar


Dünya genelinde fotoğraf denince akla gelen ilk şirketlerden biri olan Kodak, bulut tabanlı teknolojilere odaklı yazıcısını sundu.
Hero 3.1, 5.1, 6.1, 7.1 ve 9.1 modeller aslında yazıcı, faks, tarayıcı özelliğine sahip All-in-One çözüm sunan cihazlar.
Kablosuz iletişim özellikleri ile kablo kargaşasını ortadan kaldırmaları ve mesafe mecburiyetinden kurtarmalarının yanında özellikle Bulut üzerinden doğrudan baskı alma fırsatı sunuyorlar.
Hero 3.1, 2.4″ ekrana sahip. Fiyatı 99 dolar. Hero 9.1 ise 4.3″ ekrana, 30 sayfa otomatik beslee, otomatik çift yönlü baskı, 40 sayfalık ayrı bir fotoğraf tepsisi ve Smart Sensor teknolojisi ile 249 dolar.  Aradaki modellerde özellikler bu aralıkta değişiyor

Sony Personal 3D Viewer HMZ-T1: Kişisel 3 boyutlu sinema salonunuz.

Sony dünyanın ilk 3D uyumlu Başa Takılan Ekranı Personal 3D Viewer’ı tanıttı. HD OLED panel ile donanmış dünyanın ilk 3D uyumlu Başa Takılan Ekranı olan ürün ikiz OLED ekrana ve 5.1 sanal surround ses teknolojisine sahip. Personal 3D Viewer, tüm bu özellikleriyle HD ve 3D olarak film seyretmek ve oyun oynamak için gerçek üç boyutlu bir yol sunuyor.
OLED ekranlarla filmlerin ve oyunların içine girin
Yüksek kontrastlı, renk üretebilen ve hızlı yanıt verme özelliklerine sahip OLED ekranı ile izleyiciyi adeta filmin içine çeken Personal 3D Viewer, 0.01 milisaniyelik süper hızlı tepki süresiyle, spor ve oyun gibi hareketli görüntülerde bile kesintisiz ve doğal bir video deneyimi sunuyor.
Filmin sihri, HD OLED ile canlanır
Personal 3D Viewer’ın Organik LED ışıkları (OLED’ler) etraftaki en gerçek, en zengin resimleri sağlıyor. 0.7 inçlik (köşegen olarak 18.0mm) HD OLED panelini (1280×720) geliştirmek için OLED ekran ve yarı iletken silikon sürücü teknolojisini kullanan Sony, beyaz organik bir katman tabanının üzerine renkli bir filtre kaplamak için bir renk ayrımı tekniği kullanıyor. Böylece daha geniş bir renk yelpazesi ve daha parlak, daha kesintisiz resimler sağlanıyor, resimler istediğiniz gibi canlı ve keskin oluyor.
Seyretmeyi HD 3D ile bir sonraki seviyeye taşıyın
Sony’nin en net, en üç boyutlu resimler için çalışarak geliştirdiği iki bağımsız OLED ekranı, daha rahat 3D deneyimi için birbirinden bağımsız olarak HD videoları gösteriyor, birbirine karışmayı ve bulanıklığı büyük ölçüde azaltıyor. Personal 3D Viewer’ın OLED ekranları kullanması nedeniyle, resimler doğal olarak aydınlık, renkler zengin ve derin, genel resim yönetmenin vizyonuna uygun oluyor.
Sinema salonu sesi – sadece sizin için
Personal 3D Viewer, Hollywood’un gişe rekoru kıran filmlerinde çalışan ses mühendislerinin geliştirdiği yüksek standartlara uymak için ‘Sanal Hoparlör Teknolojisi’ni kullanıyor. Bu teknoloji, çevrede hoparlörler varmış gibi bir izlenim yaratan bir ses alanı yaratıyor, 5.1 surround sese benzer bir deneyim sağlıyor. Sanal hoparlör teknolojisi sinema, oyun, müzik ve standart olmak üzere dört farklı surround ses modu sunuyor.
Minyatür olarak gerçek bir sinema ekranı deneyimi
Personal 3D Viewer, gerçek bir sinema deneyimi yaşatmak için yatay izleme açısını 45 dereceye kadar genişletiyor. 20 metrelik izleme uzaklığında gerçek bir 750 inç’lik (19 metre) sinema ekranına benzer bir deneyim bu şekilde sunulabiliyor. Eklenen ışık gölgeleri üç boyut hissini geliştiriyor, böylece yapmanız gereken tek şey patlamış mısırınızı alıp koltuğunuza oturmak oluyor.
Sony Avrupa Ev Ses Video İş Birimi Genel Müdürü Anthony Koustelos, konuyla ilgili açıklama yaparken “Personal 3D Viewer, filmleri ve oyunları üç boyutlu olarak görmek için gerçekten yeni bir yoldur. Hedefimiz, sinema deneyimini üç boyutlu, kişisel bir kulaklık seti ile yeniden yaratmaktır. Personal 3D Viewer’ın sağlayabildiği sesin ve resmin netliği, sadece sizin için bir mini sinema yaratır” dedi.
Özellikler:
Başa Takılan Ekran ‘Personal 3D Viewer’ HMZ-T1
Blu-ray Disc’lerdeki HD filmleri ve online içeriği deneyin
· 3D ve HD olarak izleme,
· 0.7-inç’lik HD OLED panel (1280×720),
· 45 derecelik izleme açısı,
· Daha gerçekçi ve kesintisiz görüntüler sunan Deep Color teknolojisi,
· Otomatik kapama özelliği ile enerji tasarrufu,
· Şifreli kontrol erişimi,
· Blu-ray™ Disc, PlayStation®3 ve diğer cihazlara bağlanmak için işlemci birimi,
· Dört farklı surround modu.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Philips’in kullanıcıyı eğiten monitörleri geliyor.

Philips markalı LCD moniterlerinin üreticisi MMD, yeni inovasyon ve monitor teknolojilerini 2-7 Eylül 2011 tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen IFA Tüketici Elektroniği Fuar’ında sergiledi. Şirketin sunduğu en önemli yeniliklerden ErgoSensor teknolojisi ekran başında çalışmayı daha ergonomik ve rahatlatıcı hale getiriyor. Tanıtılan yeni monitörlerde Lightframe özellikle Moda serisi tasarımıyla dikkat çekerken, üç boyutlu görüntü deneyimi sunan 3D  oyun monitörü ise bilgisayar oyunu meraklılarına yeni bir deneyimin kapılarını açıyor.
Monitör, kullanıcısına ergonomi eğitimi veriyor
“ErgoSensor” teknolojisine sahip yeni Philips’in monitörleri fuarda ilk kez görücüye çıktı. Eşsiz ErgoSensor teknolojisi, kullanıcının ekran önünde vücut pozisyonunu ergonomik şekilde ayarlamasını sağlıyor. İşlemcili bir CMOS kamera ile donatılan monitör kullanıcının ekran  karşısındaki postürünü yüzünün monitöre göre olan konumundan tespit ederek belirliyor. Bu yolla elde edilen görüntüler, insan ve çevre ortamı arasındaki etkileşim üzerine geliştirilen yazılıma sahip bir uygulama tarafından analiz ediliyor. Uygulama daha sonra kişiye duruş şekli veya ekran önünde geçirdiği zaman hakkında yaptığı önerilerle, yorgunluk, sırt ağrısı ve ekran önünde çalışmayla ilgili diğer pek çok sağlık sorununu önlemeye yardımcı oluyor.
İlham veren gözalıcı tasarım
IFA’da gün yüzüne çıkan bir diğer model ise Philips Moda serisinin özel LightFrame teknolojisi ile donatılmış yeni üyesi oldu. Rahatlatıcı bir mavi ışık yayan LightFrame çerçevesi sayesinde bu montörler, kullanıcının görme duyusunu harekete geçiriyor. LightFrame ile donatılan zarif tasarımlı Philips Moda serisi, 16:9 monitörlere günümüz dijital trendlerini yansıtıyor. Monitörlerin ince ve şık gövdesi ve son derece sağlam alüminyum tabanı, mütevazi bir şekilde ergonomiyi ve zarafeti biraraya getiriyor. Parlak siyah ve beyazın bir arada kullanıldığı tasarımıyla Philips Moda LightFrame serisi, hem ofisler hem de evler için ideal bir alternatif sunuyor.
3D ile oyun keyfi
IFA’da tanıtılıan bir diğer yeni model olan Philips 27 inç 3D Oyun Monitörü, bilgisayar oyunu keyfini inanılmaz bir deneyime dönüştürmeyi vaadediyor. Kullanıcılar ekran ile birlikte temin edilen “Shutter Gözlük”ü takarak anında üçüncü boyuta girebiliyor. Ek olarak, TouchControl ve SmartImage teknolojileriyle donatılan Philips 3D Oyun Monitörü kusursuz bir teknoloji deneyimi sunuyor.
IFA’da tanıtılan yeniliklerle ilgili ayrıntılı bilgiye www.ifa.philips.com adresindeki internet sitesinden ulaşılabiliyor.

3D çılgınlığı nereye varacak?

Tamam 3 boyutlu bir dünyada yaşıyoruz. Herşey 3 boyutlu olmak zorunda, iki ya da tek boyutlu birşey olamaz.  Ama bu evrensel gerçek neden üreticilerin çıldırmasına sebebiyet veriyor bilmiyorum.
“Neeee herşey 3 boyutlu olmak zorunda mı, tamam o zaman!” gibi bir hava var üreticilerde son birkaç yıldır.
Önce sinemaya 3D’yi getirdiler. XpanD 3D gibi yeni 3D teknoljiler(active shuttering) işi hoş boyutlara da taşıdı. Sonra bilgisayar oyunları ve monitörlerine bulaştı çılgınlık. Daha sonra ise televizyonlar, notebook’lar, oyun konsolları, kameralar, cep telefonları derken her yanımız 3D oldu.
Tabii ki bu aygıtlar için içerik üreten firmalarda hemen modaya adapte oldular. 3D destekli filmler, oyunlar, uygulamalar, arayüzler mantar gibi belirdi her yanda.
Bu çılgınlık duracak gibide gözükmüyor özellikle 3D TV pazarında hızlanarak artacağını işaret ediyor. Çok yakın bir gelecekte 3D desteği olmayan televizyona televizyon denmeyecek.
LG Electronics Ev Eğlence Sistemleri Başkanı ve CEO’su Havis Kwon, Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı “IFA 2011”de Önümüzdeki yıla kadar Ev Eğlence Sistemleri ürünlerimizin yaklaşık yüzde 70’inde 3D özelliği bulunacak”  şeklinde açıklamalar yaptı.
Ancak 3D teknolojisi ne yazık ki hala kusursuz değil. Tamam son birkaç yılda çok yol alındı ama hala insan sağlığı için sorunsuz değil. Belki de hiç olmayacak çünkü beyni kandırmaya çalışmanın ilerde ne gibi sorunlar yaratabileceğini henüz bilmiyoruz.
3D yayınları izleyenler ya da oyun oynayanların çok büyük bir kısmı birkaç saatlik kullanım sonrasında baş ağrısından, göz yanmasından muzdarip olduklarını belirtiyorlar. Hatta bazı hassas bünyelerde bu deneyim kusma hatta bazı insanlarda epilepsi benzeri nöbetlere bile neden olabiliyor.
Benim henüz bir 3D destekli televizyonum yok ama itiraf ediyorum önümüzdeki yıl teknoloji biraz daha oturduğu, fiyatların biraz daha makul seviyelere geldiği zaman 3D destekli bir SmartTV alacağım. Hem de en az 50″ civarı bir boyut alırım şimdiden söyleyeyim :)

3 Milyon Dirt 3 seri numarası sızdırıldı.

Bildiğiniz üzere Codemasters, Dirt 2 ve Dirt 3 oyunlarını ATI ile yaptıkları partnerlik anlaşması gereği üst seviye grafik kartlarıyla promosyon olarak sunuyor. Kullanıcılar aldıkları grafik kartının içinden çıkan keyi, steam üstünden aktive ederek oyuna sahip olabiliyolar. İşte bu noktada ATI’nin partner sitelerinden bir tanesindeki SQL açığından 3 milyon Dirt 3 promosyon kodu çalındı. Şu anda bu keylerin kara listeye alıdığı söylese de oyuna sahip olan kullanıcılarda yok değil.

Resistance 3 satışta.

Sony, en iyi FPS oyunlarından biri olarak kabul edilen Resistance serisinin üçüncü oyunu Resistance 3’ün bugün satışa çıktığını duyurdu.
 İlk oyundan bu yana büyük bir ilgi ile takip edilen Resistance serisinin üçüncü oyunu olan Resistance 3’ün konusu 1950’li yılarlın Amerika Birleşik Devletleri’nde geçiyor. 1950’lilerin dünyasını değiştiren ikinci bölümün epik sonundan dört yıl sonra, dünya nüfusunun yüzde 90’ı ölmüş veya Chimera’ya dönüşmüştür. Diğer sağ kalanlar saklanmak için ayrılırlar, bunların arasında Chimera tehdidine karşı dövüşmek için halsiz olan cesur kahraman Joseph Capelli ve harabeye dönmüş Haven, Oklahoma’daki ailesi de vardır. Dr. Fyodor Malikov, Chimera kuvvetlerini çevirme umudu ve fırsatı ile gelir. Capelli ailesini bırakıp New York’a gider, harap olmuş Amerika topraklarını geçer. Yol boyunca, vahşi Chimera saldırıları sonucunda geride kalan insanlarla karşılaşır. Capelli’yi çetin bir savaş beklemektedir.
Resistance 3, PlayStation® Move & 3D desteği ile savaşın tüm heyecanını oyun severlere üçüncü boyutta yaşatacak. 16 oyuncuya kadar çoklu oyuncu desteği de sunan Resistance 3′teki 2 oyunculu işbirliği modu da Chimera’lara karşı güç birliğiyle savaşmayı sağlayacak. PlayStation Move Sharp Shooter aracı ise tam ve doğru nişan alarak Chimera’ları daha kolay indirmeyi sağlayacak.
Oyunun (sadece tek oyun) tavsiye edilen satış fiyatı 139 TL olarak açıklanırken, Special Edition 169 TL, Survivor Edition ise 289 TL olarak satışa sunuluyor.
Resistance 3, önde gelen oyun inceleme web sitelerinden aldığı yüksek notlar ile de dikkat çekiyor. Resistance 3 için, Imagine Games Network (IGN) ve Meristation 9 puan, Gamefront ve 3DJuegos ise 9.3 puan verdi.

Ayrıntılı bilgi için: www.eu.playstation.com